Nabízíme možnost si prozkoumat protipól dvou technik zpracování bílého čaje. Nepálská technika zastupuje svěžejší zelené bylinkové spektrum, kdežto tradiční čínská Pai Mu Tan technika nás obohacuje o vyzrálé ovocné-nasládlé tóny.
Rozdíl technik je dán nejen různým stylem sušení, ale především prací s listem před tím v průběhu zavadání. Velmi zjednodušeně, do "nepálu" je nutné jít velmi šetrně, ale zároveň je důležitá rychlost zpracování. Kdežto "čínská" cesta s delším zavadáním je důležitá pro rozvoj ovocného aromatu.
Obě techniky bylo nutno upravit pro podmínky naší zahrady v Gruzii.
Produkce "Pai Mu Tan" letos byla 0,5kg. Produkce "Nepál" byla 0,9 kg. U obou jde tedy v AAA kvalitě o raritní čaje v limitovaném množství.
Jako vždy budeme rádi za jakoukoli zpětnou vazbu k našim čajům a k naší vlastní produkci obzvlášť!
| Kategorie: | Gruzínské |
|---|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
