Velmi příjemný poměrně výrazně oxidovaný a pečený vietnamský oolong. I když jsou na našem trhu často z Vietnamu známé především čaje základní kvality, obecně se to o vietnamských čajích říci nedá. Tento čaj je velmi líbivý s potenciálem potěšit jak čajové začátečníky, tak pokročilé “čajaře” a pootevřít dveře k ne zcela obvyklým čajům.
Zahřáté lístky mají výrazně nasládlou vůni s tóny kokosu, kakaa a sušeného ovoce, zejména švestek a jablek. Po spaření dominují tóny švestek a rybízu stále doprovázena tóny vanilky se stopou karamelu. Sladší tóny více vystupují s pozdějšími nálevy. Chuť více méně koresponduje s vůní zahřátého listí s převahou sladkých tónů, plným tělem s těžšími květovými tóny a příjemně mírným kyselkavým dozvukem. Když se lístky čaje úplně rozvinou, můžeme si všimnout, že čaj je opravdu rovnoměrně pečený a oxidovaný.
Kategorie: | Vietnamské |
---|