Batch III. vznik se záměrem dosáhnout většího podílu chuti vzácných dřevin. Zkrátii jsme tedy zavadání. Oxidaci taktéž. Bohužel počasí nám nepřálo v našem záměru - horko urychlilo procesy, takže vynikli spíše ovocnější tóny.
Sběr byl organizován na naší vlastní Zahradě (sbíral Petr Sič, Jujuna Zia a Ia).
Popis zpracování: Pro zpracování jsme zvolili metodu Chakvi, kterou jsme vybrousili (zintenzivnění zavádání a prodloužení oxidace) a obohatili o závěrečnou tečku - lehké krátké pečení (110C na 10 minut pro obohacení o další chuť - med/karamel).
Vytvořili jsme 3kg tohoto čaje.
Chuť: ovocná, medová
Nálev: svěží
Čaj doporučujeme pro více nálevovou přípravu - tedy pro hru chutí.
Kategorie: | Gruzínské |
---|